Syv søstre - Sandnessjøen

Topp nr 1 - Stortind

Topp nr 1 - Stortind

Den siste uken av juli, kjørte Tone og jeg opp til Helgelandskysten. Første stopp ble Dønna hvor vi kunne nyte synet av fjellrekken de syv søstre. Vi hadde veldig lyst å prøve oss på den turen og lysten ble ikke mindre når vi kunne skue toppene fra både Dønna og Herøy.

Påfølgende dag var det meldt bra vær, så vi bestemte oss for å prøve. Dro derfor inn til Sandnessjøen for å overnatte der og da kunne starte tidlig neste dag.

Halv sju på morgenen var vi klar. Vi kjørte til Søvik og parkerte bilen der. Det startet med en bratt oppstigning fra første steg opp mot første topp som da ble Stortind. Utsikten var som forventet, helt fantastisk. Ned fra Stortind var det litt vanskelig å gå, mye løse steiner som raste ut, men omsider kom vi oss ned i dalen.

Da skulle vi opp på Kvasstind som neste topp. Her skulle vi gå opp toppen og deretter ned igjen samme vei, så her kunne vi legge igjen sekker i bunn. Også denne toppen var bratt og vi kjente det spesielt i føttene når vi skulle gå ned igjen. Vi tok derfor en matpause i bunnen før vi gikk videre igjen.

Neste to toppene var Tvillingene. Det ble en ganske lang etappe mot tvillingene før vi kunne starte å gå opp på disse, først den ene, så litt ned igjen før vi tok den andre.

Deretter ned igjen før vi kunne starte oppstigning mot Skjæringen, som da ble den femte toppen.

Da vi satt på toppen av Skjæringen, hadde vi vært på tur i 13 timer allerede og spesielt nedover ble etter hvert en pine, både i føtter og knær. Vi bestemte oss derfor for å gå ned fra fjellrekken etter topp 5, i stedet for å gå videre til de to siste. Dersom vi skulle gått på de to siste, måtte vi nok regnet ca 5 timer i tillegg.

Litt skuffet over å ikke gå alle 7 var vi nok, men det var nok det mest fornuftige for å ikke ødelegge knær mer enn de allerede var.

Turen gikk i steinur og svaberg hele tiden. Ingen sti, men det var vedlig godt merket på steinene/berget og lett å se hvor vi skulle gå. Men som sagt veldig tungt å gå, spesielt nedover hvis en ikke har sterke knær.

Totalt har turen en oppstigning på 3500m og da samme antall meter ned :)

Stortind
Stortind
Kvasstind
Kvasstind
Pause etter å ha kommet ned fra Kvasstind
Pause etter å ha kommet ned fra Kvasstind
Utsikten kunne man ikke klage på
Utsikten kunne man ikke klage på
På vei mot Tvillingene
På vei mot Tvillingene
Tvilling nr 1
Tvilling nr 1
Tvilling 2
Tvilling 2
Skjæringen
Skjæringen
På vei ned fra Skjæringen
På vei ned fra Skjæringen
Det tok oss 3 timer å gå ned. Hedligvis møtte vi en hyggelig familie som kjørte oss tilbake til der vi hadde parkert
Utsikt - igjen :)
Utsikt - igjen :)

Nyeste kommentarer

30.08 | 19:05

Du glemte å nevne at selv om maten på hyttene er dårlig så er det alltid tilgang på store mugger med vin :)

Del denne siden