Rørsethornet og Ræstadhornet

Ræstadhornet - med traversen bortover fra Rørsethornet

Etter en jobbuke på Aukra helt i slutten av juli, avsluttet jeg arbeidsdagen kl 12 og tok båten ut til Otrøya og Misund, og gikk da opp på Rørsethornet og videre traversen bort til Ræstadhornet.

Tok ferge fra Mordalsvågen over til Solholmen og kjørte deretter i ca 15 minutt i retning Midsund. Kom til parkeringsplass som var etablert for denne turen, så lett å finne på høyre side av veien. 

Turen begynner over noen meter med svaberg, før en begynner å gå Misundtrappen opp, som består av 2200 trinn. Kommer da etter hvert opp til en topp uten navn, men kan gå videre oppover langs en fin sti til Rørsethornet. Brukte ca 1.5 time opp til toppen. 1 time opp trappen og halvtime på sti. 

Etter en spisepause, gikk jeg videre bort traversen over til Ræstadhornet på fin sti hele veien, og ikke spesielt eksponert. Utrolig fin tur som anbefales.

Dessverre var det lavt skydekke, men kom over skyene og hadde derfor veldig fint vær. Men utsikten ble dårlig. Heldigvis lettet det litt på returen og fikk utsikt i retning Aukra.

Først 2200 trappetrinn

Toppen av trappa, og Rørsethornet i sikte

Fin sti bort til Rørsethornet

"Utsikt" fra Rørsethornet

Videre sti mot Ræstadhornet

Skyene lettet på returen og fikk heldigvis et glimt av utsikten til slutt